puolikas vuosi

baby, kidsfashion, kuulumiset, lapset, vauva

Moi! Miten paljon onkaan tapahtunut puolessa vuodessa..

Puoli vuotta sitten olin synnyttänyt aamuvarhain ja kotiuduin 6h sen jälkeen. Korona aiheutti sen, että en halunnut jäädä pienen kanssa sairaalan yhteishuoneisiin. 

Melina on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien temperamenttinen ja pippurinen. Hän osaa ilmaista, jos joku asia ei miellytä ja tämä takaa sen että elämme jatkuvasti hetkessä. <3  

Huolta on riittänyt myös kolmannen lapsen kohdalla, mutta olen silti jollain tapaa rauhallinen ja luottavainen. Nautin siitä varmuudesta mikä minulla on äitiyteen liittyen. (Tietty kriiseytän tasaisesti milloin mitäkin :D)

En ole kokenut väsymystä raskaaksi, koska ollaan vuoroteltu paljon.. Nyt viimeisen kuukauden olen ollut väsynein ja odotan jo sitä, että saan yöunet takaisin kokonaan.  

Melina nukkuu 12h yöunia ja herää vielä kahdesti syömään. Pyritään pian yösyötöistä eroon. 🙂

Isosiskot hoitavat, lekittävät ja auttavat päivän askareissa. On ollut ihana seurata meidän trion dynamiikkaa. 

Olen lomaillut vauvan kanssa ja samalla tehnyt kevennetysti töitä. Nyt syksyllä teen pari kuukautta intensiivisemmin töitä ja loppuvuodeksi rauhoitan taas tahtia. Yrittäjänä on mahtavaa, kun pystyn sumplimaan töitä perheen mukaan. Samalla on myös se kääntöpuoli, että en vietä virallista äippälomaa lainkaan. 

Melina on taitava pikkukirppu. Hän oppi kääntymään ennen 3kk ikää (!!!!!!), ryömii nopeasti, hakee konttausasentoa, kiljuu mielellään ja juttelee tää-tää-tää. Lemppareita on kun saadaan vieraita, käydään kävelyllä ja hän saa seurailla vaunuista tai kun pääsee illalla potkimaan kylpyyn. Hampaita on odoteltu jo kuukauden päivät, joten jospa niitä tulisi sitten kerralla monta. 😀 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. Miia 27.09.2020

  Meillä n. kk nuorempi poika. Kääntyi myös ennen 3kk ikää, liikkeelle olisi kovin lähdössä mutta vielä ei pääse. 🙂 Kaksi hammasta on tullut. On ihana seurata teidän arkea, kun on melkein saman ikäinen pieni.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.09.2020

   oi miten vauhdikkaalta kuulostaa sielläkin <3 Ja jo kaksi hammasta, wau :)) hei ihania päiviä sinne ja mukavaa vauvavuoden jatkoa!

   Vastaa
 2. Claudia 27.09.2020

  Ihana vauva ? meillä opittiin myös kääntymään päivää vaille 3kk.
  Nyt ikää jo 8,5kk ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittänyt jo hyvän tovin ???

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.09.2020

   ei vitsit.. voin vain kuvitella 😀 <3 ihana vauhti pieni siellä!

   Vastaa
 3. S 27.09.2020

  Ei nyt liity postaukseen, mutta mistä toi teijän kasvin ruukku on hankittu, joka on tossa portaiden ja hyllyn läheisyydessä? Teillä on kyllä kaunis koti. Kivaa syksyn jatkoa sinne ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.09.2020

   Kiitos <3 se on ostettu plantagenista! 🙂

   Vastaa
 4. Päivi Suckman 28.09.2020

  Teillä on kyllä maailman suloisin vauveli,niin tomeran oloinen ja jotenkin niin valmis vaikka kävelemään lähteä. Voi kunpa saisin nähdä hänen naamansakin…… Aivan halittavan ja supsuteltavan pehmoinen pallero, voi kunpa saisi häntä paapoa. Kaikkea hyvää Teille viidelle, voimaa syksyyn ja rutkasti terveyttä ja onnea. t. Päivi

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2020

   hän on kyllä suloinen tapaus <3 Kiitos todella paljon! Kaikkea parasta sinne myös 🙂 <3

   Vastaa
 5. Tea 29.09.2020

  Moikka! Meillä myös puolivuotias typy, naistenpäivänä syntynyt? Temperamenttinen, ääntä löytyy jos sille päälle sattuu, toisaalta myös tosi iloinen ja touhukas hymytyttö ja nauraa käkättää varsinkin isosiskolle herkästi. Kovaa vauhtia jo ryömitään ja hakee kans konttausasentoa kovasti, välillä tulee nämä taidot myös uniin ? Ihania postauksia sulla, näistä saa hyvän mielen ja energiaa itsellekkin. Ihanaa syksynjatkoa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.09.2020

   hei kuulostaapas aivan ihanalta pieneltä 🙂 meillä kans taidot eksyy uniin.. 😀 <3 Kiva kuulla, kiitos paljon! Kaikkea parasta myös teidän syksyyn <3

   Vastaa
 6. Jonna 29.09.2020

  Hei, teillä aika hyvät yöt jo siellä. Meillä tyttö 5kk herää kolmen tunnin välein tissille. Kiinnostaisi tietää monetko ja minkälaiset päiväunet teillä? Onko jo vakiintuneet? Sisällä vai vaunuissa? Oikein ihanaa syksyn jatkoa. Kiva seurata blogista sun juttuja ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2020

   Joo nyt menee kyllä yöt kivasti 🙂 Me lopetettiin 12-05 maidon antaminen ja pieni tottui siihen nopeasti. (hän saa puuroa aina illalla) Mikko herää 12-05 laittamaan tuttia jos vauva herää 🙂 Päikkärit menee ulkona ja about 3 kertaa päivässä. Aamupäivällä nukkuu 2h ja sitten parit lyhyet päivän mittaan. 🙂 Tsemppiä hurjasti sinne ja ihanaa syksyä myös teidän perheelle <3

   Vastaa
 7. johan 30.09.2020

  Todella paljon onnea teille!!!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/09/miksi-rakastan-viikonloppuja.html

  Vastaa
 8. Anna 01.10.2020

  Moi!
  En muista oletko jo tehnytkin tällaisen postauksen, mutta olisi kiva kuulla mitä samaa ja eroa tyttöjen vauva-ajassa on ollut.
  Meillä on 4 lasta, nuorimmaiset ovat kaksoset. Kaksi vanhinta sekä toinen kaksosista ovat aivan samanlaisia, niin vauvana kuin 2 vuotiaanakin. Kilttejä, nauravaisia, nukkunut aina hyvin, liikkeelle lähtö yli 1v jne… Mutta toinen kaksosista on 100% vastakohta. Ääntä löytyy milloin mistäkin asiasta, kävelemään lähti 8kk, yöt yhtä heräilyä, aina saa olla pelastamassa kun on jääbyt johonkin jumiin… Jos kaksoset eivät olisi identtisiä, välillä tuntuisi siltä kuin tuo meidän hurjapää olisi vaihtunut sairaalassa?. Kaikki läheisetkin ihmettelevät miten voi kaksoset olla noin yö ja päivä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.10.2020

   Hei joo! Voisin kirjoittaa aiheesta <3
   Aika huikeaa miten vahvasti oma persoona ja temperamentti vaikuttaa 🙂 Voin vaan kuvitella kuinka upeaa on seurata kaksosten kasvua <3

   Vastaa
 9. Riitta Palola 03.10.2020

  Niin olen itsekkin ollut 3 lapsen äiti ja tiedän mitä se on ,kun kaikki ovat yhtäaikaa pieniä. Menetin keskimmäiseni vajaa 5v 1997 krooniseen myelooiseen leukemiaan . Sen jälkeen oli pakko vaan jaksaa kun oli 2 muutakin lasta ,periksi ei voi antaa. Lastenhoitajana teen työtä muutenki jokainen pv on erilainen ,vaikka eilinen oiski ollu tuskaa.niin se vaan on ,joka päivälle on omat jutut.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.10.2020

   otan osaa <3 en voi edes kuvitella.
   hyviä hetkiä teidän arkeen. <3

   Vastaa