tekojen tiistai

pohdintaa

Moi! Iiiiiihanaa joulukuun ensimmäistä. <3 Täällä pienet heräsivät aikaisin ja heti tulivat varmistamaan, että saahan nyt avata ensimmäisen luukun? Tein tytöille yhteisen kalenterin, jonne tontut jättävät kirjeitä. Sain ig:ssä aivan ihania vinkkejä kalenterin suhteen, kuten: Joulupuu-keräykseen osallistuminen, yhdessä leikkiminen, pelaaminen, joulukorttien askarteleminen jne. Oli ihana huomata kuinka innoissaan tytöt olivat ensimmäisestä kirjeestä.

Tänään vietetään Tekojen tiistaita. Onko päivä teille entuudestaan tuttu?

TekojenTiistai on osa kansainvälistä #GivingTuesday-kampanjaa, joka alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2012. Suomeenkin viime vuosina rantautuneelle Black Friday -päivälle vastapainoksi perustettu kampanja pyrkii lisäämään keskustelua ja tietoisuutta antamisesta: ​ajan, avun, hyvänmielentekojen sekä lahjoitusten muodossa.

Tässä kampanjassa on parasta se, että siihen voi osallistua erittäin matalalla kynnyksellä. Soita vaikkapa mummille, lähetä joulukortti hoivakotiin, osallistu johonkin kampanjaan tai lahjoita vanhat lelut/vaatteet vaikkapa ensikotiin tai Hope Ry. <3 Alla muutama kampanja joihin itse osallistun.

Olen tehnyt jo pitkään Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteistyötä ja tänä vuonna entistä tiiviimmin. Loppuvuodesta olen osallistunut Mielen tila kampanjaan, jonka avulla kerätään varoja lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Kerätyillä lahjoituksilla tuetaan sitä, että Cool Kids (=ahdistuneisuutta hoitava ja näyttöön perustuva hoitomenetelmä) ja muut näyttöön perustuvat hoitomenetelmät saadaan tuotua erikoissairaanhoidosta kaikkien Suomen lasten ja nuorten saataville peruspalvelutasolla. (perheneuvolat, koulut). Ahdistus koskettaa päivittäin jopa 100 000 lapsen ja nuoren elämää. Onneksi ahdistuneisuutta voi hoitaa.. <3 Tekstaa KUMMIT numeroon 16499 ja lahjoitat kympin Kummien Mielen tila-kampanjaan. Kiitos. <3

Tutustuin viime vuonna Solidaarisuus järjestöön. Muistan vieläkin, kun istuin palaverissa kuulemassa Silpomaton kampanjasta samalla kun mahassani potki tyttövauva. Kotona odotti kaksi leikki-ikäistä tyttöä. Kaikki se info mitä tapaamisen aikana opin särki sydämeni.

”Joka minuutti kuusi tyttöä on vaarassa joutua silvotuksi.”

Lahjoituksen avulla tyttöjä turvaan silpomiselta Keniassa. Joulu on tytöille erityisen vaarallista aikaa. Silpominen loppuu, kun tieto leviää ja ihmisten asenteet muuttuvat. Lahjoitus auttaa viemään tietoa ja koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista. Kun tarpeeksi moni asettuu vastustamaan silpomisperinnettä, muodostuu silpomattomasta tytöstä uusi, vallitseva normi. Tekstaa SILPOMATON15 numeroon 16155 ja lahjoitat 15€ silpomisen vastaiseen työhön.

Toivottavasti löydät jonkun tavan osallistua tähän tärkeään päivään <3 Halaus! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Johannes 02.12.2020

  Todella hieno kuusi teillä! Itse olen 1000% jouluihminen. Nyt 3 erilaista joulukalenteria ja maha täynnä aurajuustoa ja pipareita.

  https://suninidea.blogspot.com/2020/12/kalorit-laskeva-lautanen-ja-lasi.html

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.12.2020

   kuulostaa hyvältä :))

   Vastaa
 2. Elsa 10.12.2020

  Yleensä en tapaa kommentoida juuri blogeihin, mutta nyt on pakko? tässä oma lapsi sylissä jatkaa päiväunia ja tulin niin hyvälle tuulelle lukiessani blogiasi! Perheestäsi huokuu rakkaus ja välittäminen. Ainoa blogi/some jossa näkynyt lasten osuus esim. Joulukuusen koristelussa❤️ Ihan oikeasti eikä vaan niin että kuvassa lapsi ripustaa yhden koristeen, jonka äiti sitten vaihtaa somesopivaksi…
  Teillä lapset saavat varmasti nauttia lapsuudesta aidosti ja vanhemmat selvästi nauttivat lastensa seurasta. Ihaninta joulunaikaa koko perheelle❣️

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.12.2020

   en kestä tätä viestiä <3 kiitos tuhannesti.. Teit mulle niin hyvän mielen ja sait mut liikuttumaan. <3 Halaus ja kaikkea hyvää teidän perheelle, ihanaa joulun aikaa <3

   Vastaa