kolme viikkoa jouluun on…

decoration, koti & sisustus, lapset

Moi! Mulla on vielä pari viikkoa töitä ja sitten jään lasten kanssa kolmen viikon lomalle. <3 Meillä ei ole mitään suunnitelmia tehtynä, mikä on oikeastaan aika kivaa. Saadaan vaan viettää aikaa yhdessä ja tehdä ihan perusjuttuja. Tiiviin syksyn jälkeen odotan paljon lomaa. Alle kirjoitin meidän jouluisia kuulumisia. Mukavaa viikonloppua! <3Sara

Joulutortut / Me ollaan kokeiltu ensimmäistä kertaa torttuja Nutella-täytteellä. Lopputulos toimii :). Mulle yks torttu on maksimi, koska sen verran makealta maistuu.. mutta Mikko syö helposti kolme. 😀

Glögi / Mä en ole glögien perään.. Puolikas kuppi menee, etenkin jos glögi on kunnolla lämmintä.. Mielummin kuitenkin valitsen kupin kahvia tai teetä. 🙂 Mä muuten juuri täällä kirjoittelin itsenäisyyspäivän menua. Tuntuu, että nyt nimenomaan on ihana koreilla ruualla ja tehdä juhlantuntua kotiin. Mietin ainakin: juustolautasta keksien ja hedelmien kera, mätiä+creme fraiche+sipuli ja sitten jotain ihanaa jälkkäriä.

Jouluvalot / Oon virittänyt jouluvaloja sisälle ja ulos. Eniten tykkään isosta tummanvihreästä samettitähdestä, joka loistaa meidän olkkarin ikkunassa. Pidetään joulukuusessa ja muutamissa tähdissä valot yötä päivää. Tämä tuo mielestäni ihanaa tunnelmaa hämärään vuoden aikaan ja öihin. Käyn Melinan luona lähes joka yö ja aina tulee lämmin fiilis, kun alakerrasta hohkaa muutamat jouluvalot. Kynttilät ja takka palaa myös lähes joka päivä. Meillä on tuikkuja, pöytäkynttilöitä ja erilaisia asetelmia.

Kuusi / Meille tuli tänä vuonna aito joulukuusi. Se on kooltaan yli kaksi metriä ja ihanan kapoinen malli. Tytöt olivat todella innoissaan koristelusta ja huokailivat, kun sytytettiin valot päälle. Kuusesta tuli ihan meidän näköinen, kotoisa kokonaisuus. Välillä haaveilen semmoisesta stailatusta kokonaisuudesta, mutta toisaalta saan eniten onnea siitä kun lapset saa tehdä kuusesta juuri itselleen mieluisen. Veikkaan, että ei mene kauaakaan kun saan tehdä kuusesta juuri omanlaisen. Etenkin Matildan kohdalla sen huomaa kuinka aika rientää <3.

Ulkoilu / Tykätään käydä iltaisin kävelyillä ihailemassa jouluvaloja ja haukkaamassa raitista ilmaa. Monesti joulun alla saatetaan myös ajella kiertoreittejä autolla ja fiilistellä joulutunnelmaa. Pientalo alueet ovat niin kauniita etenkin, jos on satanut lunta.

Joulukalenteri / Oon tehnyt tytöille joulukalenteria minne Tonttu Tilpertti käy joka päivä jättämässä postia. Sieltä löytyy tehtäviä ja kehuja aina kyseiseen päivään liittyen. Kirjoitan kirjeet aina edellisenä päivänä, joten pystyn hyvin kehumaan/kommentoimaan edellispäivänä tapahtunutta asiaa. Matilda on vähän kysellyt, että onko Tontut totta.. 😉 Silti hän kovasti tykkää kalenterista.

Koko perheen joululahja / Me ollaan mietitty pitkään pianon ostamista. Mä osaan soittaa pianoa, mutta en ole tehnyt sitä piiiitkiin aikoihin. Mulla oli aikoinaan syntikka omassa huoneessa. Nyt ollaan mietitty sähköpianoa, koska sitä pystyisi soittamaan myös kuulokkeet päällä. Olisi kiva hankkia meille piano-ope, joka vaikka kävisi täällä meillä opettamassa. Tyttöjen lisäksi mua kiinnostaisi oppia soittamaan lisää. 🙂 Ollaan siis mietitty, että muut paketit jäisi tänä vuonna ja hommattaisi koko perheen yhteinen lahja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Vera 04.12.2020

  Mä oon ehdottomasti joulutorttuihmisuä ja toi nutellavinkki oli ihan huippu ? tein eilen minikokoisia torttuja laittamalla tavallisen taikinalevyn kahdeksaan osaan ja niistä tuli just sopivia suupaloja! Nyt haaveilen että tekisin joulupöytään minitorttukimaran eri täytteillä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.12.2020

   heii ihanaaa :)) Kuulostaa niin herkulta!

   Vastaa
 2. Kyselijä 11.12.2020

  Hei!
  Mistä olet löytänyt portaiden alla olevan ihanan yksinkertaisen vitriinin?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.12.2020

   Lundia <3

   Vastaa