päivä mun kanssa / arki on täällä

decoration, kuulumiset, lapset, liikunta, päivä mun kanssa, pohdintaa

Moi! Tässä meidän ensimmäinen arkipäivä, eli eilinen. 🙂 Lomailu tekee hyvää ja meillä meni joulun aika mukavasti, mutta kyllä se arki ja tietyt rutiinit on myös tervetulleita. Tsemppiä uuteen viikkoon! <3Sara

07.00 -09.00 / Mikko heräsi Melinan kanssa jo ennen kuutta.. Huhheijaa! Ja mä sain nukkua seiskaan. Unet jäivät vähän lyhyeen, kun olin edellisenä iltana katsonut tytöille kaikki päiväkotikamppeet valmiiksi ja muutenkin jännitti alkava arki. Olin ihan varma, että mun pitäisi herättää tytöt, kun meidän lomarytmi oli ollut myöhäisempi.. Mutta he kömpivät seiskan jälkeen alakertaan ja molemmat olivat vaihtaneet yökkärit päivävaatteisiin (katson aina edellisenä iltana vaatteet valmiiksi, jotta aamulla mun tai lasten ei tarvitse pähkäillä). Taisi tyttöjäkin innostuttaa eskariin ja viskariin meno! Syötiin aamupala yhdessä ja juteltiin kaikenlaista. Melina meni aamupäikkäreille ja Mikko lähti viemään tytöt päiväkodille. Mä meikkasin sillä välin ja avasin koneen.

09.00-12.00 / Yhdeksältä minulle soitti yksi toimittaja ja vastailin hänen kysymyksiin. Haastattelussa meni puolisen tuntia. Tulevaan kirjaan ja Kotoisaan liittyen on sovittuna muutamia haastatteluja. Ne on ihan mukavia, jos on jotain kerrottavaa.. mutta ilman mitään sen suurempaa asiaa olen aika huono antamaan haastatteluja. Esim. lähestulkoon kaikki viihdeuutisten jutut tehdään somen pohjalta ja harvoin niissä haastatellaan yhtään ketään. 😀 Tein aamupäivän töitä Matildan huoneessa ja näpyttelin kaupallista blogipostausta sekä viestittelin Asennemedian yhteyshenkilöiden kanssa. Kokosin viikon jokaiselle päivälle to do -listan, koska sen avulla hahmotan missä järjestyksessä kannattaa tarttua töihin. Suunnittelin tulevaa kamppista ja listasin IG:seen tulleita toiveita.

12.00-15.00 / Lähdin asioille ja samalla kävin kuvaamassa tulevaan kamppikseen sisältöä. Kun sain materiaalin kuvattua, tein sen valmiiksi ja lähetin asiakkaalle tarkastukseen. Tämän jälkeen suuntasin kaupaan ja ostin lounastarvikkeet sekä iltapalakamoja. Ajoin takaisin kotiin, paistoin salaattiin kanat ja juttelin Mikon kanssa. Melina heräsi päikkäreiltä ja halittiin hetki sohvalla. Hän muuten rakastaa tällä hetkellä purkaa eteisen koreja ja soteka paikkoja. 😀 Aina kun siivoan, hän purkaa.. Kätevää! ;D

15.00-17.30 / Menin vielä hetkeksi yläkertaan tekemään töitä. Tuntuu, että loman jäljiltä hommia olisi vaikka muille jakaa :D. Höpöttelin muutamat stoorit ja tsekkasin kalenteria. Puoli neljän maissa suljin läppärin ja siirryin alakertaan. Mikko lähti hakemaan isommat tytöt kotiin ja juttelimme ensimmäisen eskari&viskari päivän kuulumiset. Lämmitin edellisen päivän ruokaa (stroganoff), laitoin pyykkikoneen pyörimään ja ruokailun jälkeen siirryttiin ulos leikkimään. Mikko lähti pelaamaan padelia.

17.30-19.30 / Oltiin pari tuntia ulkona. Laskettiin pulkalla, tehtiin lumilyhty sekä lumiukko. Naapureiden lapsia oli myös ulkona ja leikittiin porukalla. Melina konttasi aivan innoissaan lumessa ja seurasi vanhempia lapsia. Seiskan jälkeen tulin Melinan kanssa sisälle, syötin hänelle iltapuuron ja vein nukkumaan.

19.30-22.30 / Matilda ja Mimosa tuli ulkoa sisälle. Meille saapui Ruokaboksi ja purin sen + tutustuin viikon resepteihin. Tein ison satsin mysliä ja laitoin tytöille iltapalan. Mikko tuli kahdeksan jälkeen padelista ja mä menin pyörilemään 10km varastoon. 😀 Mikko laittoi pyykit kuivumaan ja tytöt nukkumaan. Mentiin yhdessä saunaan. Iltapalaksi söin jugurttia ja mysliä. Katsottiin yksi jakso Modernia Perhettä. Uni tuli nopeaa, kun oli aktiivinen ja arjen eka päivä takana. <3

Miten teille on lähtenyt arki liikkeelle? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Tanja 12.01.2021

  Sä olet Sara tosi ihana. Ja ihana äiti. Olisipa itselläni ollut yhtä valoisa, rakastava lapsuus <3 kaikkea hyvää teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2021

   hei kiitos <3 apua mikä viesti.. Kauniisti sanottu, kiitos! <3 yritän parhaani ja lapset ovat mulle tärkeintä. <3 Kiitos samoin kaikkea parasta sinne ja kivaa viikkoa 🙂

   Vastaa
 2. Johanna 12.01.2021

  Sama täällä, arkeen paluu jännitti ja yhdessä vietetyn ajan jälkeen on aina haikea olo olla taas päivät erossa. Mutta toisaalta myös odotin töihinpaluuta ja lapsille sitä tuttua arkirytmiä ja päiväkodin/eskarin touhuja kavereineen. Kävi sama mikä yleensä aina, että jännitin ihan turhaan ja kaikki sujuikin hienosti niin lapsilla kuin itselläkin ? Aloitin eilen arkeen paluun tueksi Emilia Vuorisalmen 12 päivän meditaatiohaasteen, koska pyrin rauhoittamaan sisäistä levottomuutta tänä vuonna entisestään ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2021

   Se on aina jotenkin haikeaa lopetella loma <3 vaikka sit taas arki on myös kivaa! Meillä ihan sama kuin teillä.. eli äitiä jännittää eniten 😀 haha. Hei ihan huippu toi haaste, pitääkin tsekkaa <3 kiitos vinkistä! Terkkuja Johanna ja ihanaa viikkoa sinne teille 🙂

   Vastaa
 3. Julia 12.01.2021

  olipa aivan ihana postaus!! lisää tämmösiä ihan perus arkipäivistä, mutta myös esim vapaapäivistä tms ”erikoisemmasta” ois kiva ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.01.2021

   Hei joo, mä voisin tehdä seuraavan kerran vaikka jostain työpäivästä kun liiku jonnekin tms. Nyt vaan tää korona toistaa samanlaisia päiviä 😀 Ihanaa viikkoa sinne <3

   Vastaa
 4. Lotta 12.01.2021

  Vuosi näyttää ihanalta, löysin sun blogin vasta noin pari kuukautta sitte ja oon jääny heti koukkuun. Oot ihana ja Matilda ja mimosa vaikuttaa tosi söpöiltä

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.01.2021

   ihana kuulla 🙂 Tervetuloa tänne <3 Mukavaa talvista viikkoa! 🙂

   Vastaa
 5. Maija 12.01.2021

  Hei! Melinan aikainen herääminen kuulostaa niin tutulta! Meillä 3v ja 9kk lapset. Kuopus heräsi aikaisin jokin aika sitten, mutta ruvettiin laittamaan häntä aikaisemmin nukkumaan. Klo 20 aikaistui 18:30, ja nyt toinen nukkuu 7 asti joka aamu! Siinä 18:30-19 aikaa on normaali luontainen energian notkahdus jolloin nukahtaminen on helppoa. Meidän vauvalla on kahdet päikkärit, aamun lyhyet ja iltapäivän pitkät.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.01.2021

   no näin mä oon lukenut.. pitää kyllä vielä testata. <3 kiitos kun vinkkasit!! 🙂 ihania päiviä sinne!

   Vastaa
 6. Johanna 12.01.2021

  Pakko kommentoida, että oon kahden alle kaksivuotiaan äiti ja sä oot mun esikuva äitinä. Joskus tuntuu, että koen äitiyden jatkuvana suorittamisena ja kuormittavana. Silloin koitan muistaa ottaa mukaan hitusen rentoutta, iloa ja Sara-asennetta. Kiitos, kun päivität niin usein ja niin maanläheisiä juttuja, joihin voi samaistua ja joista voi ottaa vinkkejä omaan arkeen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.01.2021

   eikä <3 en kestä miten kauniisti sanottu. kiitos <3 pakko myös heti tunnustaa, että oon kyllä myös väsynyt ja kiukkuinen äiti välillä. Koen riittämättömyyttä ja poden ihan samoja fiiliksiä kuin kirjoitit. Uskon, että ne kuuluu jollain tapaa elämään ja kaiken ei tarvitse aina mennä hyvällä fiiliksellä. voisin kirjoittaa tästä aiheesta joskus blogipostauksen ja siitä kuinka menetän välillä hermot ja olen tiukka äiti tarvittaessa 😀 Käytöstavat jne on mulle supertärkeitä. Hei kaikkea parasta sinne teille <3333 ja halaus arkeen. Kiitos <3

   Vastaa
   • P 14.01.2021

    Mun mielestä olisi ihanaa lukea tästäkin aiheesta postaus, hyvä idea sinulta. Itse olen myös pian kahden alle kaksi vuotiaan äiti ja pelkästään tämän yhden puolitoista vuotiaan kanssa on välillä hermot tiukalla ja välillä miettii kuinka kärsivällisyys riittää sitten kahden kanssa. Vaikka kaipa se riittää, kummasti sitä jostain lisävoimaa aina saa:) Olet ihailtava!

    Vastaa
    • Sara Parikka 14.01.2021

     kiitos <3333 hei sama täällä, hermo välillä tiukassa. Mä postaan pian tästä aiheesta enemmän!! Kivaa päivää <33

     Vastaa
 7. Johannes 13.01.2021

  Varma tuleva lumilautailija:D Mikä tuo Virus peli oikein on ja onko kiva?

  http://www.ideasuni.fi/matkalaukkuun-talvirenkaat/

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.01.2021

   on tosi kiva peli 🙂

   Vastaa