haasteiden kautta lomalle ja 10 kysymystä kesästä

koti & sisustus, kuulumiset, me, pohdintaa

Moi! Mulla on täällä viimeinen kokonainen työviikko käynnissä. Sen jälkeen homma helpottuu monta astetta ja aloittelen pikkuhiljaa loman. Viimeiselle viikolla kasaantui muutama esiintyminen ja teknisesti haastavampi työkeikka. Ollaan myös säädetty lastenhoitoa ja sitä, että kuka menee milläkin autolla ja monelta. 😀 Jos oltaisi tiedetty ennakkoon, että kiire jatkuu niin isommat lapset eivät olisi jääneet vielä kesälomalle.

Toisaalta on ollut kiva seurata kuinka lapset keksii omia leikkejä ja viihdyttää itse itseään. Tylsistyminen on siinä mielessä ihan hyvä juttu, että mielikuvitukselle tulee tilaa.

Matilda ja Mimosa on aloittaneet leikkimökin kunnostuksen, niin että siitä tulee hevosten hoitopaikka. 😀 Tänään aamula he miettivät mitä kaikkea meinaa askarrella ja tuunata, jotta leikkimökistä tulisi mahdollisimman ”hevosmainen”. 😀

 

Luin juuri Jonnan blogia ja halusin ehdottomasti tarttua hänen kesän kysymyksiin. Alla kymmenen kysymystä ja vastausta kesästä. <3Sara

1. Mitä odotat eniten kesältä?

LOMAAA!! Sitä, että ei ole kiire.. ja voi jättää työt kokonaan pois. Yhdessä oloa perheen kanssa ja vain ihan leppoista kesän viettoa.

2. Miten aiot viettää juhannusta?

Ollaan kotona 🙂 Jos hyvin käy, niin saadaan meidän ulkoporeamme juhannukseksi. Olispa ihana! Me mietittiin mökille lähtöä, mutta pitkät ajomatkat, hyttyset ja kodin vaivattomuus vaikutti siihen että jäädään tänä vuonna kotiin.

3. Aiotko matkustaa jonnekin?

Tehdään minireissuja kotimaassa. Kasaan tänne blogiin muutamia ihania vinkkejä ihan pian! Retkeillään ainakin Espoossa, Helsingissä, Loviisassa ja Tampereella. Toivon myös, että pääsen käymään Kemissä kesän aikana.

4. Onko mielessäsi jotain hankintoja kesää ajatellen?

Ei taida olla. 🙂 Pärjään hyvin näillä mitä kotoa löytyy.

5. Mikä on suosikkiasusi kesään?

Tykkään eniten pitkistä ja rennoista mekoista. Toinen suosikki on pyöräilyshortsit ja oversize t-paita. 🙂

6. Lempikesäkaupunkisi?

Aika vaikee kysymys.. Mikä ei olisi ihana kaupunki kesällä? 😀 Odotan kyllä kovasti, että pääsen tutustumaan Loviisaan!

7. Mitä kesäruokaa aiot syödä (lähes) kyllästymiseen asti?

Mansikka-halloum salaattia, uusia perunoita ja kalaa + tietty marjoja ja raparperia eri muodoissa. Haluan tehdä myös mooonta kertaa grillissä pizzaa.. ja hei Mikko on luvannut tehdä paellaa. 🙂

8. Oletko heittänyt jo talviturkin?

En ole! Mutta vitsit, kun haluaisin oppia uimaan avannossa ja kylmässä vedessä ylipäätään. Se olisi helpointa aloittaa kesällä, joten nyt olisi taas hyvä sauma.. 🙂

9. Mitä sellaista haluaisit tehdä, mikä on jäänyt aiempina kesinä tekemättä?

Pitää puhelin vapaata lomaa! Oon viime kesät kurkkinut mailia jos en joka päivä, niin ainakin joka toinen. Nyt meinaan olla rehellisellä lomalla. 🙂

10. Pidätkö kesällä lomaa?

Oi kyllä! Ainakin pari viikkoa ja koko kesän (ensi viikosta alkaen) olen hyvin kevyesti töiden äärellä. 🙂

ps. Nämä kuvat on otettu viime vuonna samaan aikaan ennen juhannusta. Muistan kun käytiin siskon kanssa kuvaamassa ja lounaalla. Olin kotoa poissa vajaa kolme tuntia ja laskin minuutteja päässäni, kun oli niin kova kiire vauvan luokse kotiin. <3 Vaikka pienellä oli kaikki hyvin, niin minulla tuli ikävä ja tarve päästä takaisin kotiin. 😀 Imetin vielä viime kesänä, joten tietty sekin vaikutti omalla tavalla siihen, että kovin kauaa en pärjännyt ilman vauvaa. Tämä kesä onkin sitten astetta vauhdikkaampi pienen taaperon kanssa ja samalla just niin ihana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Noora 16.06.2021

  Paellaa grillissä 😛 Suosittelen siihen cittarista pakastimesta merenelävä komboa. siinö tulee simpukoita, rapuja, msutekalaa ja jotain muutakin taisi olla.
  Riisin sekaan valkoviiniä. Lopussa vasta yrttejä, kuten persiliaa, jotta ei ala maistumaan heinältä!

  Ja vaikka laittaakin noita mereneläviä, niin sekaan voi silti panna kanaa. Näin tehtiin teneriffallakin ja niitä lapset söi mieluummin meillä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.06.2021

   Hei jeee, ihan loistava vinkki, KIITOS 🙂 NAMI!!!!!

   Vastaa
 2. Jonna 16.06.2021

  Onkos siitä ollut täällä blogissa lopetitko miten ja milloin imettämisen? Meillä kun melkein samanikäinen tyttö 🙂 joka näyttäisi jatkavan imetystä myös vielä tämän toisen kesän 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.06.2021

   En tainnut kirjoittaa siitä tarkemmin tänne 🙂 Meillä loppui imetys noin 9kk iässä. Melinalla tuli hampaat ja tuntui kun olisimme yhteisymmärryksessä lopettaneet imetyksen. 🙂 Se väheni pikkuhiljaa ja loppui luonnollisesti, niin että maito ei missään vaiheessa pakkaantunut tms. Mulla ei ole koskaan tullut erityisen paljoa maitoa. 🙂 Ihanaa jos teillä vielä jatkuu <3 nauttikaa!

   Vastaa
 3. eevi 16.06.2021

  Oi vitsit, menette Tampereelle lomalla. Ihanaa! 🙂
  Soittakaa ja varatkaa matkalle aika Akaaseen, Rockwood Alpacasin alpakkatilalle. Tyttärenne varmasti innostuisivat karvaisten kavereiden hellimisestä. Meillä varsinkin lapset olleet todella innoissaan kun käyty ja ovat päässeet siis eläinten ns.sekaan. Ihana ja ainutlaatuinen kokemus.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.06.2021

   kiitos ihan superpaljon vinkeistä :))

   Vastaa