kierrokset alas

kuulumiset, me, pohdintaa

Moi! Nyt kun arki on taas lähtenyt vauhdilla käyntiin on hyvä miettiä palautumisen tärkeyttä. Mulla menee helposti arjen vilskeessä kierrokset ylös ja jatkuva vilske saattaa jatkua monta päivää. Kiireisiä aikoja jaksaa tietty hetken kerrallaan, mutta pidemmän päälle on erittäin tärkeää myös palautua ja levätä. Pohdin alle mitkä asiat rentouttaa mieltä ja kehoa. Jos vain jaksatte/haluatte, niin kertokaa teidän parhaat keinot kierrosten laskemiseen. Haluaisin mieluusti kokeilla muitakin keinoja. 🙂 Kivaa syyskuun viikkoa sinne! <3Sara

Luonto – Tästä oon kirjoittanut monta kertaa aiemminkin, mutta metsäretki tai ihan lyhytkin happihyppely metsässä auttaa. Mulle on aina ollut tärkeää, että kotimme lähellä on hyvät ulkoilumaastot ja mahdollisuus päästä metsään. Tykkään myös rannoista ja vedestä todella paljon. Kävelen viikottain rantaraitteja ja se on ihan parasta! 🙂 Ehkä joskus musta tulee vielä kylmän veden uimari.

Liikunta – Lepo on ehdottoman tärkeää, mutta samalla mua auttaa myös liikkuminen, hikoilu ja sykkeiden nosto. Ehkä vaikeinta on hahmottaa, koska kroppa todella tarvitsee lepoa + armollisuutta ja milloin on taas hyvä puskea mieltä ja lähteä lenkille. Olen yrittänyt löytää hyvää balanssin sen suhteen miten liikun ja tuntuu, että vuosi kausiin ei ole ollut näin hyvä tilanne. 🙂 Tällä hetkellä tykkään erityisesti juosta aamuisin Melinan kanssa. Hän viihtyy juoksurattaissa ja samalla saadaan saatettua isosisko koululle. Jos treenaan illalla, niin tykkään käydä ajamassa spinningpyörää ja katson samalla Janni Delerin youtube videon tms. 😀 Vielä tämän vuoden aikana olisi tarkoitus aloittaa kerta viikkoon lihaskuntotreenit.

Calm sovellus – Tutustuin hengitysharjoituksiin ja meditointiin keväällä ja tämä sovellus on ollut siihen ihan paras apu. Sieltä löytyy muutaman minuutin harjoituksia sekä pitkiä opastuksia rauhoittumiseen. En ole vielä käyttänyt Calm:ia niin paljoa että osaisin  vinkkailla sen suuremmin, mutta tykkään siitä tosi paljon! 🙂

Sisältöjen rajaaminen – Tämä on tärkeä ja samalla vaikea yhtälö. 😀 Olen työni puolesta sisältöjen äärellä j a t k u v a s t i ! Ehkä osittain siitä syystä on tullut tarve rajata sisältöjä ja sitä mitä katsoo + kuluttaa. On hyvä miettiä mitkä ohjelmat, ig-tilit, elokuvat, uutiset, podcastit jne tuovat hyvää ja vastaavasti tuoko joku ahdistusta. Kaikki sisällöt eivät sovi kaikkiin hetkiin tai elämäntilanteisiin.

Uni – Se tärkein. Pitää varata tarpeeksi aikaa nukkumiselle ja lekottelulle. Hyvää päivää ei määritä ainoastaan se, että onko ahkeroinut aamusta iltaan.. Vaan se, että onko osannut olla hetkessä ja lekotella. Eikö vain? <3

Innostuminen – Mua piristää aina kun innostun. Kun ajattelen terassien sisustamista, jotain uutta reseptiä tai tulevia reissuja, alkaa kutkuttamaan. Innostuminen on tärkeää ja on hyvä löytää uusia innostumisen aiheita. 🙂 Mikä sinua innostaa?

Harrastus – Erityisesti sellainen harrastus joka irrottaa arjesta. Tänä syksynä mulle se on ollut Mimosan heppatunnit. Siellä on täytynyt keskittyä hetkeen ja ponien (kooltaan ne oli kyllä mun mielestä hevosia, haha :D) kanssa toimimiseen. Vaikka jännitti, niin tunnin jälkeen oli aina hyvä fiilis. Rakastan sitä kun unohdan kaiken muun ja bonuksena saan vielä viettää tyttären kanssa laatuaikaa kaksin. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Satu 07.09.2021

  Ensiksi pitää kehua taas kuvijasi. Aivan ihania. <3
  LUONTO on yksi itselle tärkeimmistä paikoista. Siellä liikkuessa mieli lepää ja sieltä saa niin levollisen olon.
  Myös vesi ja rantaviivat ovat sellaisia paikkoja jossa viihdyn tunnista toiseen ja kolmanteen. Pelkkä se veden katseleminen rauhoittaa kummasti ja saa ajatukset purkautumaan.
  VALOKUVAAMINEN tuli osaksi elämääni 2012 ja siitä lähtien olen kuvannut kaikkea ja liikkunut luonnon helmassa pylly pystyssä "kamera aina mukanani".
  VÄRITYSKIRJAT/PIIRTÄMINEN värittämistä ja piirtämistä olen tehnyt siitä lähtien kun kynä on pysynyt vain kädessä, mutta aikuisten värityskirjojen tultua kauppoihin myös värittäminen on saanut ihan erilaisen merkityksen. Arjen keskellä jo 5 minuuttia värittämistä, on tuonut arkeen pienen hengähdystauon ja sellaisen oman pienen hetken nollata ajatuksia.
  KYNTTILÄ on ehdoton kaveri kun alkaa syksyn pimeä aika. Kynttilän kun sytyttää illan hämärtyessä ja pysähtyy katselemaan sen pientä lepattavaa liekkiä tulee tunne että kyllä se tästä. Siinä kun muutaman kerran hengittelee niin saa osan rauhallisuutta.
  TIMANTTITYÖT (timanttimaalaus) On minulle ainakin yksi suosituimmista tavoista viettää aikaa itsekseni ja rauhoittua arjen kiiteiden keskellä (edes se 5 minuuttia). Timanttitöitä tehdessä tulee väkisin itselle sellainen omanlainen kupla jossa vain olen minä itse.
  UNI on sellainen jota ei voi väistää, vaan se tulee joka päivä. Elikkä varaan aikaa levolle ja riittäville yö unille. Kun on nukkunut hyvin niin jaksaakin paremmin ja kalenteri on itsellä hyvä apu järjestämään asiat niin että osaa vähän himmaillakin välillä.
  INNOSTUMINEN tuo lisäpuhtia päiviin ja sellaisen innostuksen tuo mieleiset tekmiset ja asiat. Kuten jo tuossa omassa tekstissäsikin kuvasit että uuden suunnittelu ja toteuttaminen tuovat intoa.
  Olen itse samanlainen uuden intoilija. 🙂
  Viimeiseksi ajattelin nimetä
  NUKKEKOTEILUN jonka aloitin 2019 loppupuolella. Ensin syntyi pieni perhe vanhoista rikkimenneistä koruista ja sitten rakentui talo. Niin se perhe vei lopulta mennessään niin että, blogiin on syntynyt aivan oma minimaailmansa jossa kerrotaan vain heidän omaa tarinaa. Nukkeodin asukkaiden ympärille kertyy milloin minkäkin laisia tarinoita joita sitten kirjoittelen muistiin. Tätä puuhaa olen tehnyt myös yhdessä pikkusiskoni kanssa ja näin olemme saaneet enemmän yhteistä aikaa mieleisen puuhan parissa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.09.2021

   kiitos <3 olipa ihanaa lukea tämä. Kaikkea parasta syksyysi 🙂

   Vastaa
 2. Riittävä ja hyvälaatuinen uni. Se on hyvää ja tarpeeksi syvää silloin, kun näkee unta. Hyvälaatuinen ja terveellinen ruoka ja mieluisaa tekemistä. Pakko on välillä tehdä jotakin epämieluisaakin, kuten esimerkiksi ikkunoiden peseminen tai takkaluukun ikkunan peseminen. Mutta sekin palkitsee, kun saa jonkun vastenmielisen homman tehtyä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.09.2021

   Kuulostaa hyvältä 🙂

   Vastaa
 3. Susanna 08.09.2021

  Heppatunnit! ?
  Itse aloitin ratsastuksen 10vuoden tauon jälkeen ja se on niin ihanaa ja jo pelkkä hevosten rapsuttelu tuo niin hyvää fiilistä ja siinä unohtaa kyllä kaiken muun.
  Meillä poika harrastaa jääkiekkoa ja partiota ja hänellä treenejä ja kokouksia 4-5 kertaa viikossa ja se on sitten yleensä minun omaa aikaa jonka yleensä saan sitten käyttää menemällä metsään/meren äärelle.
  On ihana päästä metsän hiljaisuuteen karkuun arjen kiireistä aikataulua ja uppoutua ”täydelliseen” hiljaisuuteen ihan vaan vaikka mättäällä istuskellen. ?

  Piti jo viime julkaisuun kommentoida että ihanaa että teillä on syksy ja koulu lähtenyt hyvin rullaamaan!

  Ps. Sun sivuja on ihana lukea ja odotan innolla että uudet papupata jaksot tulevat. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.09.2021

   hei ihana kuulla 🙂 Sielläkin arjessa riittää vauhtia 🙂 <3 mahtavaa!
   Kaikkea parasta teidän perheen syksyyn!

   Vastaa
 4. Noora 09.09.2021

  Saunominen ja takkatulen ääressä istuminen nousee kyllä ihan toppiin!
  Tuo metsäily kans.
  Meillä neidit kohta 4 ja 7, ja sitä omaa aikaa ei tällä äidillä pahemmin ole.
  Nyrkkeilystä tykkäsin aiemmin, mutta valitettavasti nyt en ole päässyt treeneihin vuosiin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.09.2021

   oi takkatuli! Pitääkin lämmittää täälläkin joku päivä 🙂
   Toivotaan, että voisit palata harrastuksen pariin myöhemmin. 🙂

   Vastaa
 5. Laura 09.09.2021

  Sauna on parhain paikka jossa voi rentoutua viikon jälkeen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.09.2021

   kyllä <3

   Vastaa