maaliskuun valopilkut

decoration, design, hirstitalo, koti & sisustus, kuulumiset, me, ootd

Moi! Mietin pitkään miten teen blogin suhteen ja pidänkö taukoa tässä kohtaa tms. Sitten mietin sitä, että kuinka itse tyykkään lukea lemppariblogeja, katsoa youtube videon tai selailla IG:stä jotain sopivan kevyttä kaiken muun vastapainoksi. Siispä jatkan tällä tutulla kevyellä linjalla vaikka mieli on välillä raskas ja sydän syrjällään. </3

Alla maaliskuun valopilkkuja!

Synttäreitä / Maaliskuu on meidän perheessä ehdottomasti synttäreiden aikaa. Pelkästään meidän viisikosta kolmella on synttärit maaliskuussa ja lähiperheessä juhlia saadaan myös viettää monin kappalein. 🙂 Ihanaa kun tänä vuonna myös perinteisemmät juhlat näyttää onnistuvan. Olen jo suunnitellut kakkuja ja suolaisia herkkuja juhlien varalle.

Arjen rutiinit / Meidän perheessä ollaan sairasteltu niin paljon viime kuukausina, että en muista aikaisemmin olleen vastaavaa aikaa. Nyt toivotaan, että kevään kynnyksellä pöpöt jäisi pois ja saisimme ihan normi arjen käyntiin. Huomaan myös, että rutiinit ja päivän askareet luo turvaa ja pitää mielen virkeänä.

Päivettyneet kasvot / Olen tykännyt käyttää viime viikoina säännöllisesti päivettäviä tuotteita kasvoilla. Niiden avulla saa väsyneen ilmeen paljon keväisemmäksi ja hehku palaa kasvoille. Vaikka eroa ei kukaan muu huomaisikaan, niin oma fiilis on ihan toinen kun kurkkaa peiliin. 🙂 Meikkaan vain muutaman kerran viikossa, joten siinäkin mielessä itseruskettava piristävät myös nimenomaan meikitöntä naamaa. 🙂

Puhtaat lakanat & Diffuuseri / Makkarin tunnelma on mulle tosi tärkeä ja tuntuu, että vasta tässä kodissa meillä on sellainen makuuhuone jossa haluaisin viettää enemmänkin aikaa. Meidän nykyisessä makkarissa on sopivan tilavaa, ei yhtään turhaa huonekalua ja tilaa hengittää. Huoneen tunnelma on rauhallinen, levollinen ja ilmava. 🙂 Kerran viikossa-parissa vaihdan puhtaat lakanat ja melkein joka ilta laitan diffuuserin päälle samalla kun tytöt menee nukkumaan. Näin makuuhuoneessa on aivan ihana tuoksu juuri kun tullaan itse unille. 🙂

Jooga / Koronan jälkeen oon aloittanut liikkumisen maltilla (vaikka en edes ollut kovin kipeä) ja jooga tuntuu parhaalta tavalta saada kehoon liikettä. Eilen tein pidemmän core&booty tyyppisen kokonaisuuden ja vitsit, että aamulla tärisytti jalkoja. 😀 Jooga ei tosiaan aina ole vain kevyttä hengittelyä. Kandee kokeilla, jos on täysin vieras laji! 🙂

Some  / Vaikka somessa tulee tällä hetkellä vastaan kaikenlaista, niin olen saanut paljon voimaa omasta yhteisöstä ja heistä ketä seuraan. On ollut ihana seurata perheiden ulkomaanmatkoja ja fiilistellä hetken jotain aivan muuta. Lapsen nauru uima-altaalla tai auringonlasku palmujen väliin on tuntunut ihanalta. Olen saanut muiden sisällöistä voimaa ja iloa.

Samalla tietysti koen ehdottoman tärkeäksi oikean tiedon jakamisen ja auttamisen.

Pihan suunnittelu / KEVÄT on täällä! Kunpa lumet sulaisi nopeasti ja pääsisin katsomaan miten piha on selvinnyt talvesta. Tämä auringonpaiste on ainakin ollut ihan parasta kuluneen viikon aikana. Oon jo paljon miettinyt mitä kevät ja kesä tuo tullessaan pihan osalta. Voisi sanoa, että eletään melkein 60-80% kesästä ulkona, joten kotikin tuntuu silloin aina paljon isommalta. 🙂 Pitää ehkä tilata joku puutarhalehti tms, josta saisi ideoita. Mitään suurempia hankintoja ei oikeastaan ole luvassa, vaan enemmänkin hoitoa, kukkien istutusta jne. Meidän pitäisi myös öljytä takapihan iso terassi ja siinä varmaan vierähtää aika monta päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Aija 04.03.2022

  Kiva jos jatkat vaikka vaan ”kevyellä” linjalla. Niin kuin itse totesit on IHANAA vastapainoa kaikelle muulle. 🙂 Hyvää kevättä koko perheelle. 🙂

  Vastaa
 2. Anniina 04.03.2022

  Voisiko ruveta tekemään YouTube videota?

  Vastaa
 3. Mummu pohjoisesta 04.03.2022

  Voi älä lopeta missään nimessä!!! Olen niin hurjan innostunut sinua blogista ja odotan aina innolla mitä olet postannut. Monesti tuntuu että on mennyt monta vikkoa kun olen postannut vaikka näin ei ole.
  Hyvää kevään jatkoa

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2022

   en varmasti lopeta blogia <3 🙂 ihanaa kuulla, kiitos todella paljon! parasta kun siellä luetaan ahkerasti mun juttuja 🙂 <3

   Vastaa
 4. Suvi 04.03.2022

  Kiitos päätöksestä jatkaa kevyemmällä linjalla. Myös minä (ja varmasti moni muu lukijasi) saa ihanaa vastapainoa ja voimaa siitä, että piipahtaa blogiin, instatilille tms., jossa vastaan ei tule sitä, mitä uutiset päivittäin meille tuottavat. Uskon, että myös sisällöntuotannon näkökulmastakin on hyvästä keskittyä omaan ”tonttiinsa” ja jättää maailman melskeet niille, jotka työkseen tuottavat materiaalia niistä. Sinun blogissasi parasta on tietynlainen arkisuus. Tai pitäisikö sanoa maanläheisyys, koska arkinen kuulostaa herkästi vähättelevältä. Lukijan on helppo samaistua kirjoituksiisi ja saada niistä iloa ja joskus tukeakin. Tavallinen arki on kuitenkin se, mikä tilanteessa kuin tilanteessa auttaa pitämään pään kasassa. Hyvää kevättä koko perheelle <3 Toivottavasti saatte pysyä terveenä jatkossa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2022

   oon ehdottomasti samaa mieltä.. en usko, että mun ajatukset asiaan liittyen, ahdistukset tms toisi lisäarvoa. En ole aiheen asiantuntija, niin sinänsä just parempi vaan pysyä omalla tontilla. 🙂 Ehkä se paine tulee enemmän siitä, että jos/kun on iso yleisö, niin haluaisi käyttää omaa sanaa myös johonkin hyvään.. <3
   IHANA kuulla vertaistuesta ja siitä, että samaistut <3 kiitos! Juuri tämä viesti tarkoittaa sitä, että myös tämä ihan normiasioista bloggaaminen tuo hyvää omalla tapaa. 🙂 Halaus sinne!
   Kaikkea parasta, aurinkoa <33

   Vastaa
 5. R 04.03.2022

  Ehdottomasti, kannatan blogin jatkamista ❣️Ihanaa luettavaa, joka kerta ❤️

  Vastaa
 6. Hanna85 04.03.2022

  Voi jos vain suinkin mahdollista niin jatka ihmeessä kirjoittamista, sillä tälläisessä maailmantilanteessa sinun blogisi ja sen kevyet arkiset aiheet ovat juuri niitä valtavan ihania asioita, joita niin mielellään lukee raskaiden maailmantapahtumien vastapainoksi. Kiitos Sara
  ja aurinkoista kevättä teidän perheelle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.03.2022

   ❤️❤️❤️❤️❤️

   Vastaa
 7. Annie 05.03.2022

  Itse yritän ajatella, että ei se (valitettavasti) auta niitä hädässä olevia, jos me täällä laitetaan oma elämämme pauselle. Vaikka välillä tuntuukin jotenkin syylliseltä, koska olen helposti ahdistuva ihminen. Tehdään se mitä voidaan auttaaksemme (ne ketkä voivat) ja yritetään olla kiitollisia siitä mitä meillä on <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2022

   juuri niin. <3 ymmärrän hyvin.. ja itselläni myös taipumusta ahdistua helposti. Pidetään huolta itsestämme ja mahdollisuuksien mukaan myös toisistamme <3 Kaikkea parasta sinne 🙂

   Vastaa
 8. Amanda 06.03.2022

  Mitkä on sun lempparituoksut diffuuseriin? ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2022

   ehkä sitruuna, mandariini ja laventeli <3 🙂

   Vastaa
 9. Riina 06.03.2022

  Moi Sara! Tää sun blogi on tosi hyvä ja on kiva lukea sitä. Olen mammalomalla ja kaikki ystävät katosi niin siitä saa iloa ja piristystä päivään kun lukee sun juttuja. Kunpa itsellä olisi niitä ystäviä mut ei oikein oo,sen huomasi kun odotin ja sain lapseni.sulla on muuten ihanat hiukset ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.03.2022

   Moikka! Voi miten ihana kuulla <3 kiitos! ja todella ikävää, että kaverit ovat kadonneet :/ lapsen saaminen on niin iso juttu ja soisi, että jokaisella olisi ystävä rinnalla siinä elämänvaiheessa. Hurjasti voimia ja tsemppiä arkeen! Kaikkea parasta 🙂 <3

   Vastaa