auringon alla

koti & sisustus, lapset, liikunta, loma, me, muoti, ootd, ruoka, travel

Moikka! Me jätettiin viime viikolla kaunis ruska taakse ja suunnattiin Mikon työmatkalle mukaan. Oon pystynyt järjestelemään omat tytöt niin, että lähtö oli mahdollinen. Yrittäjyyden parhaita puolia. 🙂 Lapsilla alkaa olemaan niin paljon omia tärkeitä asioita, kuten koulu ja harrastukset, että se vaatii ihan oman säädön sekä sumplimisen. Mietittiin tosi pitkään, että miten hoidamme tämän parhaiten juuri meidän perheen kannalta. <3

Me ollaan täällä aika pienessä kylässä ja kaikkialle on suht pitkä matka. Mä en ole niin itsevarma autokuski, että uskaltaisin lähteä ajelemaan lapset takapenkillä, joten laajemmat seikkailut jää väliin. Tiet on täällä huonossa kunnossa ja ne kiemurtelee aikalailla. 😀 Käydään varmasti muutaman kerran päiväreissulla isommassa kaupungissa, mutta pääosin ollaan hotellialueen lähistöllä. Pohdimme josko olisimme vuokranneet asunnon reissun ajaksi, mutta hotelli maksoi melkein saman verran ja täällä saadaan aamiainen, siivous, isommat allasalueet jne. Oon aina aika tarkka punnitsemaan erilaisia vaihtoehtoja ja otan asioista selvää mahdollisimman paljon etukäteen. Nyt olen tyytyväinen valintaan. 🙂

Mun äiti tulee tähän samaan hotelliin myös pariksi viikoksi. Se on erityisen kiva juttu mulle ja lapsille, koska Mikko on paljon töissä. Saadaan lasten kanssa seuraa <3!

Täällä on aivan ihanan kirkas merivesi, muutama iso uima-allas ja pieni kadunpätkä täynnä ravintoloita. Ruoka on kaikissa ravintoloissa aika samankaltaista, mutta vaihtelua löytää ihan kivasti. Mä teen arkena niin paljon ruokaa, että ei tee tiukkaa syödä ravintolassa (eilen meidän viiden hengen päivällinen maksoi rantaravintolassa 32€) päivästä toiseen. 😀 Nautin! Erityisesti hotellin aamupala on ollut ihan paras. On ihanaa, kun aamulla saa vain siirtyä valmiille ja kuuma kahvi kaadetaan eteen. <3 Oon myös nauttinut hyvistä hedelmistä ja vihanneksista, jotka on täällä ihan omaa luokkaansa. Täällä ravintoloilla on tapana tuoda keittiön tervehdys aina laskun yhteydessä. Lapset on saaneet jäätelöpallot, suklaata tms ja ei varmaan tarvitse edes kertoa kuinka paljon pienet arvostaa tätä tapaa. 😀 <3 ”Miksei Suomessa ole ikinä tämmöistä??”. Haha. Lapset muutenkin huomioidaan täällä niin aidosti ja on mulla rento olo mennä mihin tahansa kolmen lapsen kanssa.

Nappasin lenkkikamat tänne mukaan, mutta teiden huono kunto ja paahtava aurinko eivät ole houkuttaneet ulos juoksemaan. Oon käynyt aamukävelyllä rannalla ja juoksemassa hotellin salilla.

Lapset on nauttineet eniten uimisesta ja onneksemme hotellilla on myös muita samanikäisiä lapsia. He on tietty tutustuneet jo tosi ihanasti. Altaiden lisäksi hotellilla on myös leikkipaikka, missä vietetään päivittäin aikaa.

Perheen pienimmällä on ollut välillä aikamoisia uhmakohtauksia ja unirytmin kanssa hakemista. Hän nimittäin tuppaa heräämään aina kuuden pintaan aamulla ja päikkärit ei meinaa maistua millään.. Sitten väsyneenä ei jaksa olla ihan parhaalla tuulella. Toivon siis unen balanssin pikaista löytymistä. 😀

Hei kirjoittakaa alle, jos tulee jotain kysyttävää mieleen meidän matkaan liittyen. Voisin tehdä seuraavaksi Q&A tyyppisen postauksen! 🙂 Ihanaa viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Marianne Kuusela 30.09.2022

  Niin missä päin maailmaa olette?

  Vastaa
 2. Laura 30.09.2022

  Millaista on matkustaa pienten lasten kanssa? Onko vinkkejä. Hyvää syksyä:))

  Vastaa
 3. Emminkemmi 30.09.2022

  Kuinka kauan olette reissussa? Miten hoidatte tyttöjen koulun käynnin?

  Vastaa
 4. Heiduli 30.09.2022

  Onko lasten opettajat ihan fine noiden pidempien poissaolojen kanssa?

  Vastaa
 5. Elli 30.09.2022

  Olipas ihana lukea teidän lomakuulumisia täältä blogin puolelta ja kuvat tuovat kyllä kesäisiä ajatuksia tänne Suomen syksyyn.😊💛Nauttikaa lomasta auringon alla ja viettäkää ihania lomapäiviä tyttöjen kanssa, tytöt saavat ihania muistoja tämmöisten matkojen kautta ja onhan niitä sitten mukava muistella vuosien päästä.💛

  Mikä sinun ja tyttöjen mielestä matkassa on parasta ja miksi?

  Vastaa
 6. Jenala 30.09.2022

  Ei olla koskaan käyty lasten (9v. ja 13v.) kanssa rantalomalla ja ensi kesänä olisi suunnitelmissa lähteä. Kreikka houkuttelisi. Budjetti on 1800-2300€ (2aik.+2lasta). Mihin kannattaa panostaa: hotellin varusteluun, hotellin aamupalaan, sijaintiin…?

  Vastaa
 7. Anniina 30.09.2022

  Kuinka kauan ootte Kreikassa

  Vastaa
 8. Laua 02.10.2022

  Kiva postaus! Tällein opettajana kiinnostaa, miten koulukuvio toimii? Ite joskus tuskailen, kun oppilailla on vaan viikonkin lomia, että miten osaan antaa fiksusti hommia ja etteivät putoa kärryiltä, niin kiinnostaa, miten se tällaisessa tilanteessa hoidetaan?

  Vastaa
 9. Leena Mikkonen 02.10.2022

  Hei, missä päin olette? Mikä paikka ja hotelli?

  Vastaa
 10. Laura 03.10.2022

  Ootte valinneet just hyvän hotellin ja kivan kylän (vakkaripaikka jo 4 vuotta) 😉 Mun lemppari aamulenkki ja mäkitreenireitti menee siitä hotellin edestä oikealle rantaa pitkin aina ohi sen ”satama-osion” ja siitä lähtee pikkuhiljaa nousemaan ylöspäin. Sieltä saa kivan lenkin heitettyä takas hotellille, ei pitkä mutta hapottaa hyvin 😀 Ja maisemat ❤️ Juosten iisimpi mennä siitä gelatopaikan ja Flisvoksen välistä tietä suoraan eteenpäin kohti Vamosta. Vähän tylsä tie, mut kunnoltaan paras ja tasaisin. Taksillakaan ei oo muuten paha matkustaa niihin lähikyliin, ihan sopuhintaan pääsee 10-30€/suunta riippuen mihin menee.

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.10.2022

   hei ihan mahtava kuulla 🙂 <3 kiitos paljon vinkeistä!!!

   Vastaa
 11. Nina 04.10.2022

  Ihania kesäkuvia! Niiden takia oli pakko varata talveksi lomamatka lämpöön! ☺️Missä kaupungissa/ kylässä olette?

  Vastaa
 12. Anniina 05.10.2022

  Voisiko tehdä siivous joulukalenteri

  Vastaa
 13. Tinka 05.10.2022

  Onko lapset pysyneet reissussa terveenä? Olen kuullut että usein vatsatauti iskee kun lapset matkustaa

  Vastaa
 14. Pia 06.10.2022

  Moikka! Kiinnostaa tietää onko siellä love island kuvaukset menossa? Ihanaa reissua teille.

  Vastaa
 15. Johanna 07.10.2022

  Onpa teillä ihana syksy siellä lämpimässä ja valossa! Jää varmasti lapsillekin arvokas ja ainutlaatuinen muisto. Ootteko muuten koskaan reissuilla kuvanneet videopäiväkirjaa? Me oltiin kolme vuotta sitten puolitoista kuukautta reissun päällä lasten ollessa 3- ja 5-vuotiaita ja kuvattiin koko reissun ajan. Näitä videoita on katseltu ihan älyttömästi (viimeksi eilen) ja tuon videopäiväkirjan avulla lasten muistot reissusta on säilyneet paremmin. Varsinkin pienempi olisi varmasti jo suurimman osan unohtanut. Vinkkinä siis tämmöinen, tuonut ainakin meille ihan suunnattomasti iloa jälkeenpäin ❤️ Ja sit ollaan ladattu videot yksityiselle youtube-kanavalle, niin niitä on helppo katsoa milloin vain telkkaristakin.
  Itseäkin kiinnostaa kouluvapaa, järjestyikö helposti?
  Ihanaa syksyä teille sinne lämpöön 🍁

  Vastaa