Meille saapui joulu

decoration, design, DIY, koti & sisustus, kuulumiset, lapset

Moikka! Ihanaa, kun satoi lunta.. Se tuo niin paljon valoa! Samantien tuli myös enemmän jouluinen fiilis ja eilen suuntasin varastoon hakemaan lisää joulukoristeita. Lapset oli aivan innoissaan erilaisista tontuista jotka asettui istumaan hyllyille ja muutama pieni telkkarin päälle. 🙂 Erityisesti Melina on tohkeissaan tästä joulunalusajasta. Hän on niin hellyyttävässä iässä. Eilen törmättiin kauppareissulla oikeisiin tonttuihin ja hän pääsi kertomaan mitä toivoo joululahjaksi. ”Kirjoja ja Elsa-juttuja” oli vastaus. 😀 <3

Musta on ihanaa, kun samat joulukoristeet nostetaan esille vuodesta toiseen. Myös kaikki kausivalot tuovat tunnelmaa ja piristävät pimeinä iltoina sekä aamuina. Joko siellä on kaivettu joulukoristeita esille?

Eilen stoorien puolella aloitin keräyksen pienten potilaiden hyväksi. Kerään yhdessä Lastenklinikoiden Kummien kanssa varoja keskosen alkuhoitopöytään, joka hankitaan HUSiin syntyvien keskosten parhaan mahdollisen hoidon tueksi.

 • Suomessa noin 5–6 % lapsista syntyy keskosina, mikä tarkoittaa keskimäärin 3000:a lasta vuodessa.
 • Pikkukeskosten vauvojen (paino syntyessä alle 1500 g, vuosittain noin 500 lasta) hoito vaatii huomattavassa määrin erikoissairaanhoidon voimavaroja.
 • Pienipainoiset keskoset tarvitsevat alkuvaiheessa vaativaa tehohoitoa, jonka laatu vaikuttaa merkittävästi kuolleisuuteen ja myöhempään sairastavuuteen.
 • Uusi virvoittelupöytä mahdollistaisi aiempaa paremman lapsen voinnin seurannan ja virvoittelun ja stimuloinnin.
 • Lahjoittaminen kestää 30sek ja onnistuu esim mobile payn kautta! 🙂

Tavoite summa on todella suuri 40 000€, mutta toivon niin paljon, että meidän yhteisö saa sen kasaan. Lupaan mennä vierailemaan lastenteholle ja kuvaamaan miltä hoitopöytä näyttää jos/kun se saadaan varoilla hankittua. Löydät keräyksen täältä <3 Kiitos, jos osallistut. Jokainen euro merkitsee ja jos jokainen joka lukee tämän lahjoittaisi 1€ keräykseen, olisi tavoite mahdollista saavuttaa  <3

Joulukuusi saapuu meille tänä vuonna joulukuun alussa. Tilasin kuusen tutusta paikasta ja toivoin korkeaa ja kapeaa mallia. Meinataan sijoittaa se olohuoneen nurkkaan kuten edellisvuosina. Välillä ollaan mietitty, että pitäisikö ostaa laadukas ja pitkäikäinen tekokuusi, mutta aina lopulta päädytään aitoon. Tuoksu ja tunnelma on aidossa kuusessa aivan omaa luokkaansa, vaikka kyllä superkauniita tekokuusia on myös saatavilla.

Töiden osalta on kiireiset viikot edessä ja kaikkea extra-jännittävää. Juonnan JouluMielelle konsertin Jaakko Loikkasen kanssa ja se nähdään MTV3 11.12. klo.20.00. <3 Aivan ihanaa! Niin monta mulle tärkeää ja rakasta asiaa kulminoituu tuohon iltaan. Tämän lisäksi tehdään Kulisseissa podcastin kolmatta kautta ja se on tarkoituksena saada purkkiin parin viikon sisällä. Ihania ja sopivan haastavia työhommia vielä tähän loppuvuoteen.

Lahjojen osalta on tänä vuonna suht selvät sävelet. Ollaan sovittu monen kaveriperheen kanssa, että ei osteta toistemme lapsille mitään. Läheisten kanssa meinataan panostaa yhteiseen tekemiseen/reissuun ja töihin liittyvien yhteistyökumppaneiden lahjarahat lahjoitin hoitopöytä keräykseen. <3 Keskitytään siihen, että ostetaan tarpeeseen ja aidosti käyttöön tulevia lahjoja.. Lähinnä vain lapsille. 🙂 Kiinnostaisiko postaus johon listaisin kaikki joululahjavinkit? Mulle saa myös antaa vinkkejä! <3

Saatiin juuri tällä viikolla jouluntoivotus eräältä tuttavalta, joka oli leiponut saaristolaisleipää ja tehnyt itse omena- sekä vadelmahilloa. Ai että miten arvostankaan tuollaista lahjaa! Itse tehty herkku maistuu taivaalliselta ja jokainen murunen menee meidän perheessä käyttöön. Aloinkin miettimään mitä kaikkea voisin itse leipoa/kokkailla toisille ennen joulua. 🙂

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Me suunnataan ulos, koska siellä on LUNTA! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. Maikki 20.11.2022

  Mistä tuo kalenteri kynttilä on?

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.11.2022

   se löytyi stockalta ja on -ferm living- merkkinen <3

   Vastaa
 2. Saaga 20.11.2022

  Kauniita kuvia!
  Meille saapuu joulu vähitellen ❤️ Juuri tästä sun postauksesta innostuneena taidan nostaa yhden tontun näkyville 😁
  Meillä on ollut useamman vuoden tekokuusi ja tykätään siitä. Makuasioita nämä 😊
  Mukavaa joulun odotusta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.11.2022

   ihanaa 🙂 siis mä luulen et meillä olis kans tekokuusi jos oltaisi aikoinaan sellainen hankittu. 🙂 Siinä on ehdottomasti omat puolensa <3 Kiitos samoin sinne! Ihanaa joulun odotusta 🙂 <3

   Vastaa
 3. Tuija 20.11.2022

  Kotinne näyttää ihanan tunnelmalliselta!Jo vuosia olen antanut joulukukat sijaan ystäville itse tehtyä
  sinappikastike, saaristolaisleipää, jouluista puolukkamaustekakkua ja punasipulihilloketta❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.11.2022

   Aivan ihanaa 🙂 Kuulostaa niin hyvältä! nam <3 Hei ihanaa joulunalusaikaa sinne!

   Vastaa
 4. Marine 20.11.2022

  Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle ❤️.
  Pikku hiljaa aletaan laittamaan joulua,tonttuovi on jo ja tontuille jätetty pipari. Kuusi laitetaan varmaan ensi viikonloppuna. Osa lahjoista lapsille jo ostettu, en tykkää kiiressä hoitaa jouluasioita.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.11.2022

   Kiitos samoin sinne <3
   Kuulostaa tosi ihanalta ja tuo kiireettömyys on kyllä paras pointti 🙂 Ehtii rauhassa fiilistellä!

   Vastaa
 5. Noora Hyyryläinen 21.11.2022

  Joulukoristeet kaivettu esille ja pikkuisen huoneeseen on tekokuusi laitettu, olkkariin tulee sitten myöhemmin oikea kuusi.
  Joulukalenterit myös esillä, miehelle tein taas perinteisesti itse. Lisäksi vein töihin pojille itsetehdyn kalenterin, pomon joulusukkaan meinaan sitten piilotella välillä salaa juttuja 🙂
  Olen vähän tämmöinen jouluhöperö ja tykkään ilahduttaa muita.
  Töissä toimistossa on vielä varsin vähän koristeita, meinaan tuoda lisää. Pipareista kipossa jo!

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.11.2022

   Hei ihan parasta <3 Kuulostaa niin piristävältä ja ilahduttaa taatusti monia 🙂 <3 Ihanaa joulunalusaikaa sinne 🙂

   Vastaa
 6. Terhi 21.11.2022

  Täydellinen päätös tuo ettei lahjoja osteta ihan vain ostamisen vuoksi. Ainakaan aikuisille; lapset on tietty erikseen. Sopivasti olet osannut laittaa joulua jo esiin. On tosi kodikkaan ja kauniin näköistä ja selkeästi rakkautta ilmassa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.11.2022

   Voi kiitos, olipa kauniisti sanottu <3 🙂 ihanaa joulunodotusta sinne!

   Vastaa
 7. Hemulix 21.11.2022

  Kuulostaa ihanalta. Oot muutenkin tosi kaunis

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.11.2022

   kiitos paljon 🙂 ihanaa joulun aikaa sinne!

   Vastaa
 8. Anitta 21.11.2022

  Ihanan talvinen tunnelma… Ja Todella kiinnostaa joululahja vinkkilista…Ihanaa Joulun odotusta toivotteleepi yks jouluun hurahtanut Peikkotonttu

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.11.2022

   hei mahtava kuulla 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinne ja kaikkea parasta!

   Vastaa
 9. Milla 21.11.2022

  Olipa ihanasti joulumieltä tässä postauksessa. Arvostan ihan mielettömästi, miten autat pieniä potilaita ja toivottavasti saatte tavoitesumman kerättyä! 💕 Ollaan yleensä mummolassa joulut, joten mietin alunperin, että ei laiteta tänä vuonna joulukuusta tai muutakaan jouluisia koristeita esille. Sisko kuitenkin osti meille uusia tummia joulupalloja kun löysi ”meidän näköisiä” sellaisia. Meillä on siis palloista ollut kapeloa, kun kissat ovat aiempina vuosina kaataneet kuusta niin ahkerasti, että lähes kaikki aiemmat ovat menneet rikki. Bongasin vielä violetteja tuuheita nauhoja Kuopion reissulta eli kieltämättä joulukuusen laitto on alkanut sittenkin houkuttaa! Katselen huurrettuja tekokuusia tällä hetkellä, että kuusi olisi tuuheampi kuin aidot suomalaiset kuuset. 😀 😊

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.11.2022

   Kiitos paljon <33 Tää on kyllä mullekin tosi tärkeä keräys!
   Kuulostaa aivan ihanalta 🙂 ja siis ne huurteiset on NIIN kauniita <3 Ai että!

   Vastaa
 10. Piitu 21.11.2022

  Ollaan tehty kotona hamppareita joihin tulee jauhelihapihvi, iso pala aurajuustoa, rucolaa ja paholaisen hilloa. Päätettiinkin et tehdään itse sitä hilloa ja annetaan sitä lahjaksi joidenkin hyvien juustojen kanssa 🤔

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.11.2022

   hei ihan superkiva! Nam 🙂

   Vastaa
 11. Janina 24.11.2022

  Pakko ihan kommentoida voi miten ihana kun laitoit tuon keräyksen pystyyn. Mistä sä keksit sen?! En olisi itse tullut edes ajatelleeksi. Joululahjaksi meinasin antaa lähimmälle tutuille ehkä pieniä herkkukoreja, en kyllä yhtään tiedä mitä sinne leipoisin… Vois kyllä joku muukin pieni muistaminen olla kiva… vinkkejä otetaan kyllä mielellään vastaan! ^^ pää lyö tyhjää

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.11.2022

   Teen tiiviisti Kummien kanssa töitä ja sitä kautta tämä tuli esille.. tietysti mietittiin mille on eniten tarvetta ja mikä auttaisi parhaiten <3 Hei joo, voisin koostaa jonkun postauksen herkkukorin sisällöstä! 🙂 <3 ihanaa viikonloppua sinne!

   Vastaa