loma nurkan takana

kuulumiset, me, pohdintaa

Moi! Mä oon venyttänyt tämän postauksen aloittamista, kun puhelimessa on lukenut ”kuvaa pihalla”.. MUTTA meillä ei kuki vielä melkein mikään (paitsi osittain alla olevan kuvan kukkapenkki). 😀 Odotan pihapostauksen kanssa vielä muutaman viikon, jotta syreenit toivottavasti kukkii <3 Katsoin just kuvia viime kesältä ja bongasin, että juhannuksen aikaan meidän piha oli erityisen ihana. Kivasti ainakin pionit ja hortensiat ovat nyt nousseet nupuille. Oon edelleen t o d e l l a kiitollinen siitä, että meidän piha tehtiin Kotoisa -ohjelmassa. Emme olisi koskaan osanneet suunnitella/saati tehdä vastaavaa itse.

VIime viikkoina mulla on on ollut erityisen kivoja töitä. Oon käynyt erilaisissa tapaamisissa, kuvannut paljon ja suunnitellut tulevaa. On ihana fiilis siitä, että alkuvuosi on paketissa ja homma pysyi kasassa. Mulla on tänä vuonna kaksi isoa projektia joihin keskityn ja kumpikaan niistä ei ole some/IG vetoinen, joten se on ollut kivaa vaihtelua.

Saran kaverikirja -podin jakso 12. Lapsiperheen kesäretket kotimaassa, kannattaa ehdottomasti kuunnella jos mietit vielä kesän reissuja tai kevyttä tekemistä. Sain niin paljon hyviä vinkkejä ja vertaistukea lomaa ajatellen. Jakson vieraalla Lauralla on myös kolme lasta ja oli ihanaa vaihtaa ajatuksia. Laitan tähän linkin, jonka kautta Podimon saa 60pv ilmaiseksi kokeiluun. Aika hyvä nyt kesäksi, kun on enemmän aikaa kuunnella sisältöjä 😉

Mulla on kesällä piiiitkä LOMA! VIISI viikkoa, siis 5!!! En ole kertaakaan yrittäjänä onnistunut pitämään näin pitkää lomaa. Helposti lomaviikoille valuu jotain pieniä hommia ja sitten se loma meinaa aina kummasti typistyä. Tänä vuonna näyttää hyvältä ja viimeksi tänään aamulla pidin lomasta kiinni enkä suostunut ottamaan sen keskelle töitä.

Meillä on alkanut Lakun kanssa pentukoulu ja tänään taas treenaillaan. Ollaan myös itse innokkaina opetettu pentua, mutta kiva saada vielä ammattilaisen tukea. Tällä hetkellä Laku osaa aika hyvin istua, mennä maahan ja tulla luokse. Myös katsekontaktia, ”jätä” käskyä ja kuonokosketusta ollaan harjoiteltu. Jos tulee mieleen jotain hyviä vinkkejä mitä ja miten kannattaisi pentua kouluttaa niin jakakaa ihmeessä. Tämä aihe kiinnostaa mua paljon ja haluaisin antaa koiralla parhaat mahdolliset eväät nyt pentuna. Villakoira rotuna on myös ihastuttanut tosi paljon. Laku on kiltti viikari, jolla on miellyttämisen halua ja intoa tutustua uusiin ihmisiin.

Tänään ajateltiin lähteä iltapäivästä metsään retkelle ja mennään tekemään ruokaa laavulle. Haaveissa on myös, että pääsisin uimaan. Mä voisinkin napata kameran mukaan ja palata tänne heti huomenna. Kivaa maanantaita! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

  1. Noora 12.06.2023

    Kesän kukkaset ei ole ehkä vielä ihan niin vauhdissa aika kylmän kevään jälkeen, itsekin malttamattomana odotan kukkien saapumista.

    Koiraa kannattaa harjata, pestä, leikata kynsiä, tutkia hampaita jne. Paljon, vaikka ei välttämättä oikeasti leikkaisikaan kynsiä. Kunhan toinen vaan tottuu siihen, että tutkitaan ja käsitellään.
    Itse olen pitänyt komennosta ”pois”. Koira tuppaa välillä turhaan tulemaan perässä vessaan, uteliaana lapsen vaipanvaihtoon, keittiöön ruoantekoon jne. Tällä komennolla hän tajuaa lähteä kauemmas.
    Meillä komento ”jätä” on ”irti”. Makuasioita… Tätä tulee käyttää kaikissa tilanteissa. Oli koiralla sitten lapsen sukka suussa tai kesken vetoleikkien sanoa ja hän jättää lelun.

    Komento ”paikka” on myös hyvä. Kun odottaa ruokaa tai olet komentanut luokse ja lähdet itse kauemmas ja koiran pitäisi siinä pysyä yksin.
    Lisäksi ”saa ottaa” ja ”vapaa” ovat käytössä.

    Nopeasti koirat myös oppivat muitakin, joita heille ei varsinaisesti edes opeteta. Lapsille jos sanoo että kengät jalkaan, niin koirakin juoksee eteiseen. Hän myös sekoaa täysin jos otan rinkan ja termarin kaapista. Tietää, että kohta pääsee retkelle 😀 Myös muuten ”kyytiin” komento, jotta saa hypätä autoon.
    Tunnistaa toki sanat lenkille, reissuun, uimaan… Aina ihan intopiukeena!

    Lisäksi ”suihkuun”, kun tullaan lenkiltä ja eteisessä komennat suihkuun niin hän menee sinne ja odottelee siellä huuhtelua. Myös ”ravista” ettei sitten vettävaluvana mene kauemmas.

    Että onhan noita, enkä edes tiedä oliko tässä kaikki.
    Muistan kun edellisestä koirasta aika jätti ja uusi tuli tupaan. Eihän se mitään osannut ja alkoi itseäni ärsyttämään kuinka edellisen kanssa oli jo niin helppoa.

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.06.2023

      KIITOS <3 Tuo "pois" on ihan superhyvä vinkki ja otan tämän kyllä seuraavaksi haltuun. Osaapa teidän koira vaikka ja mitä taitoja. WAU! Pennun kanssa on spesiaalia, mutta kyllähän sitäkin aikaa jo odottaa että hommat sujuu.. 😀 Onneksi rotu on helposti oppiva ja varmasti voi kouluttaa niin paljon kuin vain haluaa. 🙂 Isosti kiitos vinkeistä!

      Vastaa
      • Noora 13.06.2023

        Lisäksi komentoihin kannattaa ottaa käsimerkit käyttöön! tämä unohtui kokonaan.
        Esim. maahan niin sormet yhdessä ”litteällä” kädellä painaa kättä maata kohti samalla sanoen maahan.
        Tai se pois, niin etusormella näyttää, että kauemmas. Tai tänne ja taputtaa reittään.
        Tämä siis auttaa sen kanssa, kun koira vanhenee ja kuulo heikkenee. Lisäksi aina se koira ei vaan kuule…

        Vastaa
        • Sara Parikka 13.06.2023

          hei tosi hyvä pointti.. meidän vanhuskoira Lilalla on juurikin kuulo mennyt ja auttaisipa paljon viittominen. Kiitos <3

          Vastaa
  2. Jaana 12.06.2023

    Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! Hyviä neuvoja oletkin jo saanut, mutta sosialistamista ei voi korostaa liikaa. Viekää koiraa eri paikkoihin ja myös eri kokoonpanoilla ettei koira opi siihen, että sillä on aina oma lauma turvana. Ja tätä pitää jatkaa läpi koiran elämän, koira rakastaa rutiineja ja uusia yllättäviä ja haastavia asioita tulee sen eteen jatkuvasti. Opettakaa koira myös vieraiden ihmisten käsittelyyn. Villakoira on herkkävaistoinen ja tarkkaavainen koira, joka tarvitsee hyvän ja terveen itsetunnon nauttiakseen elämästä.

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.06.2023

      Kiitos paljon arvokkaista vinkeistä <3

      Vastaa
  3. Iina 12.06.2023

    Moikka!

    Koiranpennun kasvattamista en osaa sanoa juuta en jaata, mutta vitsit sinulla on kivannäköinen tuo ruutumekko! Ihastelin sitä jo niissä lomapostauksen kuvissa.
    Saako udella merkkiä?

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.06.2023

      Kiitos paljon 🙂 se on suomalainen Ma-ia Family merkiltä <3

      Vastaa
  4. Kiia 12.06.2023

    Nyt jos pääsisi takaisin pentuaikaan, niin opettaisin koiraa paremmin odottamaan, kun joku tulee sisälle. Meidän perheenjäsenten kohdalla toimii, koira tulee ovelle kurkkaamaan ja menee sitten omaan petiin odottamaan lupaa tulla tervehtimään. Valitettavasti taas vieraiden kohdalla hän on sekopäänä ovella vastassa niin ettei kenkiä tahdo saada pois😅
    Ihanaa, ansaittua lomaa ja kesää koko teidän perheelle, teidän touhuja on kiva seurata☺️☀️

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.06.2023

      Meidän Lila koira opetettiin aikanaan odottamaan vieraiden tervehtimistä, mutta nyt en oo asiaa ajatellut. Pitääpä miettiä 🙂 Toisaalta musta on ihanaa, että tulee heti tervehtimään 🙂 Hauskan kuuloinen ilopilleri siellä!
      ja hei kiitos paljon <3 ihanasti sanottu 🙂 <3 samoin sinne, mahtavaa kesää!! 🙂

      Vastaa
  5. Lili 12.06.2023

    Mistä tämä teidän terassin Ruokapöytä on? 😊

    Vastaa
    • Sara Parikka 12.06.2023

      Plantagenista 🙂

      Vastaa
  6. Myy 12.06.2023

    Kirjoitatko kesällä blogia? Kertoisitko miten vietätte juhannuksen ja kesäloman? Ihana koira toi Laku.

    Vastaa
    • Sara Parikka 13.06.2023

      varmasti kirjoitan ainakin osittain 🙂 <3 Meillä ei ole vielä mitään juhannussuunnitelmia!

      Vastaa
  7. Aino 24.06.2023

    Ihanan kuuloista pentuarkea ja nousee taas uusi pentukuume kun miettii, mitä kaikkea itse opettaisi (mitkä on olleet ne tärkeimmät jutut omille koirille ja kantavat edelleen ja mitkä puolestaan ois ollut kiva, jos ois käyttänyt enemmän energiaa). Meidän villikset haukkuu vieraille ja tähän oli pitänyt tarttua heti jotenkin fiksummin, mut pikkulapsiarjen pyörteissä jäänyt aina puolitiehen. Myös turkin käsittelyä inhoavat molemmat (pesu, föönaus, konetus aina yks iso show ja siks se tehdäänkin aika harvoin ”kaikkipois” meiningillä). Kynsienleikkuu sen sijaan on yllättäen ihan lempparia!
    Jos koiran kaa suunnittelee tulevaisuuteen yhteistä harrastusta, niin pohjaa voi jo rakentaa. Esim OneMindDogsin verkkosivuilla paljon hyvää sisältöä yhteisen tekemisen rakentamisesta jo pennun näkövinkkelistä.

    Vastaa
    • Sara Parikka 26.06.2023

      Moikka! Kiitos tosi paljon vinkeistä 🙂 tuo turkinkäsittely on sellainen mihin meidän pitää panostaa. Pentuarki on mennyt kyllä yllättävän mutkattomasti vaikka aikamoinen viikari tuo meidän Laku on nyt viimeisen viikon ollut. 🙂 Pitääpä kurkkia tuo OneMindDogsin sivut!

      Vastaa